حمیدرضا بیانی

تاریخ اسلام پر است از خیانت بزرگانش به اسلام

حمیدرضا بیانی

تاریخ اسلام پر است از خیانت بزرگانش به اسلام

حمیدرضا بیانی

هر یک از ما از غیب الغیوب حرکت کردیم
از اصلاب عبور کردیم
بدون اختیار و خواست خودمان در اینجا به هم بر خوردیم
از اینجا هم به غیب الغیوب می رویم
ممکن است بعد از این هم یکدیگر را نبینیم

مالیات مدرن

دوشنبه, ۲۲ مهر ۱۳۸۷، ۱۰:۰۲ ب.ظ

بازار تهراناز هفته ی گذشته و در اعتراض به طرح مالیات بر ارزش افزوده در ادامه تعطیلی بازار اصفهان و اعتصاب و تحصن کسبه این استان ، تعدادی از کسبه بازار تهران نیز با تحریک شناخته شده  سرمایه داران سودجو و حرامخوار که کمترین مشابهتی با توده های عظیم تجار و بازاریان مؤمن و خداجوی ندارند، و با تهدید عوامل وابسته به همان سرمایه داران  اقدام به تعطیلی مغازه های خود نموده که باعث بروز مشکلاتی برای مردم شدند.در میان ضمن تحریک بازاریان آنچه که عامل موثرتری در این زمینه بود استفاده از ناآگاهی کسبه از این قانون و مفاد آن بوده است .  

اراذل و اوباش اجیر شده که با حضور در بازار مانع بازگشایی برخی از مغازه‌های بازاریان تهران شدند و پس از درگیری با کسانی که اقدام به بازگشایی مغازه‌های خود می‌کردند، اقدام به شکستن شیشه مغازه‌ها کرده و جو بازار تهران را ملتهب کرده‌اند.

دولت، در جهت اطلاع رسانی بهتر به بازاریانی که چند روزی بازار تهران را به تعطیلی کشانده و باعث برخی مشکلات برای مردم شده اند اجرای این قانون را دو ماه به تاخیر انداخته و اصناف را به رایزنی و تبادل نظر جهت روشنگری پیرامون قانون یاد شده فراخوانده است.

اما با این حال کاسبان و بازاریان نه تنها به بازگشایی اقدام نکردند بلکه  متاسفانه ، باز هم به تحریک همان گروه اندک، به اعتصاب خود ادامه دادند. ادامه این حرکت ناپسند بعد از تعلیق دوماهه قانون از سوی دولت و دعوت اصناف به رایزنی و تبادل نظر به وضوح نشان می دهد که ماجرای دیگری در میان است و متاسفانه شماری از بازاریان و اصناف که همواره به پاکدستی، ایمان و تعهد اسلامی و انقلابی شناخته شده و می شوند، در چنبره فریب دیگران گرفتار آمده اند!

براستی مالیات بر ارزش افزوده چیست؟ مالیات بر ارزش افزوده جزو مالیات های مدرنی است که بعد از جنگ جهانی دوم در کشورهای اروپایی وضع شد و عملا از اواخر دهه ٥٠میلادی به صورت اجرایی درآمد و تا امروز بیش از ١٢٠کشور جهان این نظام مالیاتی را اعمال می کنند. و امروزه در بسیاری از کشورهای جهان، مخصوصاً کشورهای پیشرفته و صنعتی با نرخ بالای 17 تا 25 درصد اجرا می شود.

هر کالایی که در بازار فروخته می‏شود، در فرایند تولید خود، توسط چندین تولیدکننده به تدریج ساخته شده است. به عنوان مثال یک نان ابتدا گندم بوده سپس تبدیل به آرد شده  و نهایتاً نان شده است. قیمت گندم موجود در هر عدد نان تا قیمت نان فروش رفته در نانوایی در این مراحل به تدریج افزایش یافته است که این افزایش حاصل زحمت تولیدکنندگان مختلف در مراحل مختلف تولید گندم تا فروش نان بوده است. به این ارزش اضافی ایجاد شده از دانه گندم تا نان، «ارزش افزوده» گفته می‏شود.

مهمترین مزیت اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده ، شفافیت در معاملات اقتصادی و مستند سازی و اگر برخی اصناف برای اجرای این قانون با دشواری روبرو هستند ، به این دلیل است که فاکتورنویسی در آن صنف رواج نداشته است .

اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در درجه اول به نفع تولیدکننده داخلی است ، در زمان اجرای قانون تجمیع عوارض، تولیدکنندگان ایرانی ناچار بودند بطور سلسله‏وار برای یک کالا مکرراً مالیات بپردازند یعنی مثلاً برای یک خودرو هم تولید کنند مواد اولیه هم قطعه‏ساز و هم کارخانه تولیدکننده به طور جداگانه و هر کدام سه درصد مالیات تجمیع عوارض می‏پرداختند اما در عین حال بنگاه‏های فروش خودرو، دلالان خودرو و شرکت‏های واردکننده خودرو، از پرداخت این مالیات معاف بودند. با اجرای مالیات بر ارزش افزوده، سلسله مراتب تولید از پرداخت مالیات بر تجمیع عوارض معاف می‏شوند و در عوض این توزیع‏کننده نهایی است که باید مالیات را محاسبه و از خریدار نهایی دریافت کند.

با اجرای مالیات بر ارزش افزوده، منافع دو گروه از فعالان بازار به طور جدی به خطر خواهد افتاد. در درجه اول کسانی که پشت پرده به دلالی و واسطه‏گری مشغولند. کسانی که بدون اینکه در زحمت تولید شریک باشند و بدون اینکه در مقابل مصرف‏کنندگان تعهدی به عهده بگیرند، با قرارگرفتن در مسیر تولید تا مصرف، با خرید و فروش‏های مکرر باعث عدم شفافیت و التهاب در بازار می‏شوند. ضرر این عده بیشتر از این بابت است که براساس قانون مالیات بر ارزش افزوده، مسیر تهیه و توزیع کالاها شفاف می‏شود. با اجرای این قانون، کسانی که بی‏جهت در مسیر تولید تا مصرف قرارگرفته‏اند شناسایی شده و به تدریج حذف می‏شوند.
 
گروه دیگر ضررکننده‏ها از قانون مالیات بر ارزش افزوده، قاچاقچیان هستند. کسانی که خارج از مسیر قانونی و رسمی واردات، کالاهای خارجی را از بازارهای امارات، عمان، کردستان، آسیای میانه و حتی افغانستان و پاکستان دور از چشم قانون به داخل ایران منتقل کرده و بازار ایران را مملو از کالاهای بی‏کیفیت خارجی کرده‏اند. ویژگی اصلی این عده، عدم تعهد آنها در برابر مصرف‏کنندگان است چرا که نه گارانتی معتبری ارایه می‏کنند و نه حتی در قبال صحت و سلامت کالایی که ارایه می‏کنند، مسؤولیتی می‏پذیرند. با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، منافع این دسته از خرابکاران بازار، به شدت به خطر می‏افتد.

به طور خلاصه، قانون مالیات بر ارزش افزوده به ضرر کسانی است که از شفافیت بازار گریزانند و منافعشان در بهره‏برداری از شایعات، رانت‏های اطلاعاتی و قاچاق است.

قانون مالیات بر ارزش افزوده شامل همه کالاها و خدمات که در بازار ایران به فروش می‏رسند به استثنای 17 قلم کالای ذکر شده در ماده 12 این قانون می‏شود. درباره دو کالای خاص سیگار و سوخت هواپیما هم این قانون استثنا دارد که از سیگار 12 درصد و از سوخت هواپیما 20 درصد مالیات بر ارزش افزوده اخذ خواهد شد.

پس به این ترتیب با استقرار این قانون اولا:  دست واسطه ها و دلال هایی که کمترین نقش مثبتی در تولید و یا تجارت- به مفهوم واقعی آن- ندارند قطع می شود و این یک امتیاز بزرگ و غیرقابل انکار به نفع مردم خواهد بود.

در ثانی جلوی اقتصاد زیرزمینی که یکی از عوامل اصلی تورم و گرانی است گرفته می شود این نیز امتیاز دوم برای مردم و تولیدکنندگان و بازرگانانی است که نمی خواهند حرام خواری کرده و درآمدهای ناسالم داشته باشند.

بااجرای این قانون حساب های مالیاتی شفاف می شود و در نتیجه، شمار محدودی از صاحبان درآمدهای کلان که از امکانات عمومی بیشترین بهره را می برند و کمترین سهم را می پردازند، نمی توانند از پرداخت مالیات که حق دولت و به بیان دیگر حق مسلم مردم است طفره بروند. در حال حاضر، اصلی ترین اقشار تامین کننده درآمد مالیاتی دولت- بخشی از بیت المال- کارمندان و کارگران و قشرهای محروم و مستضعف جامعه هستند. یعنی توده های عظیم مردم که مالیات می دهند و از امکانات عمومی کمترین بهره را می برند و در مقابل آنها ، صاحبان درآمدهای بالا قرار دارند که مالیات نمی دهند و در همان حال از مالیاتی که اقشار محروم پرداخته اند بیشترین استفاده را می کنند.

و با زبان ساده تر  مردم به جای آن که مالیات کنونی تجمیعی 4درصدی را به طور غیرمحسوس پرداخت کنند، مالیات 3 درصدی پرداخت می کنند و از آنجا که پرداخت مالیات از سوی آنها کاملا محسوس و ثبت شده است، در مقابل انتظارات منطقی نیز از دولت خواهند داشت، به بیان دقیق تر، مصرف کنندگان مالیات کمتری می دهند و انتظارات به جا و منطقی نیز دارند.

اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده باعث شفاف شدن حساب ها، از رشوه دهی و رشوه خواری در عرصه مالیاتی کشور- که متاسفانه خیلی هم کم نیست!- جلوگیری می کند. چرا که در این حالت، از دست رشوه خوار کاری برنمی آید و رشوه دهنده نیز، خود مفت خور است و پول مفت به رشوه خوار نمی دهد.

در پایان امید است که بزرگان و معتمدین بازار و اصناف با ژرف نگری عمیق در این قانون دعوت خیرخواهانه و منطقی دولت را لبیک گفته و نظرات کارشناسی خود را با کارشناسان دولت در میان بگذارند تا ضمن روشنگری درباره ماهیت این قانون نواقص احتمالی را برطرف کرده و راه سوءاستفاده دشمنان را  که هر لحظه در جهت تضعیف این دولت گام بر می دارند را سد کنند.


 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۸۷/۰۷/۲۲
حمیدرضا بیانی

نظرات (۱۴)

وبلاگ مخالفت با سروش صحت و اندیشه هایش افتتاح شد . دیدارتان را و در کنارش پیشنهادتان را آرزومندیم
۲۳ مهر ۸۷ ، ۰۹:۵۸ خبرنامه دانشگاه آزاد تبریز
امتناع ریاست دانشکده معماری از اخراج استاد خاطی
با سلام
خدا احمدی نژاد حفظ کنه و دشمنانش نابود
خیلی خوشحالم که به احمدی نژاد رای دادم و یک لحظه از حمایتش دست بر نمی دارم
به امید خدا و امام زمان این دور هم رای میاره
یا علی
آقای یا خانم بی انصاف ! اصلا تحلیل درستی نکرده بودید . اولا که مالیات بر ارزش افزوده در صورت اجرا، نیازمند کاهش ضرایب مالیات بر درامد تا حدود 7 درصد ( از 25 درصد فعلی) می باشد که البته مجموع دریافتی دولت از گذشته بیشتر و توزیع آن عادلانه تر خواهد شد . در صورتی که دولت قصد داشت با اجرای ناقص این قانون تا 40 برابر درامد مالیاتی خود را بالا ببرد که صد البته چنین امری از همان ابتدا غیر ممکن بود . ثانیا تنها دو قشری که مالیات می پردازند حقوق بگیران رسمی و کسبه دارای جواز کسب ( منهای وارد کنندگان و کارخانجات) می باشند . آیا هیچ بساز و بفروشی مالیات می پردازد ؟ آیا هیچ میلیاردر شده رانت خوار وابسته به دستگاههای دولتی مالیات پرداخته ؟ اما حقوق بگیران رسمی با پیش پرداخت مالیات و کسبه نیز با پرداخت سر موقع مالیات ( آنهم با ضرایبی بسیار غیر واقعی و بصورت علی الراس ) جور همه آنها که در امد های نامشروع و یا مشروع باداورده دارند می کشند . و زمانی که فریادشان به هیچ کجا نمیرسد با تعطیل کردن تنها محل کسب خود اعتراض می کنند که آن هم توسط شما تعبیر به حرام خواری . دزدی و یا اراذل و اوباش بودن می شود .....به کجا می رویم ...به خدا پناه می برم
مشاورین جوان

آغازی بر یک پایان

رهبر معظم انقلاب (دانشگاه شیراز14/2/87)

گفته شد توانائى تصمیم‏سازى و تصمیم‏گیرى. اینجا من این مطلب را پرداخت کنم. توانائى تصمیم‏سازى خیلى خوب است. توانائى تصمیم‏گیرى یکى از مشکلاتى است که اگر وارد محیط دانشجوئى شد، خیلى از هنجارهاى مطلوب و درست را به هم خواهد زد؛ این تجربه‏ى ماست. بگذاریم دانشجو با فکر خود، با زبان باز خود، با تعلق کم خود، با گفتار و عمل خود، تصمیم‏سازى کند. تصمیم‏گیرى را بگذاریم کسى بکند که بتوان از او سؤال کرد و او مسئول و پاسخگو باشد. بنابراین دنبال این نباشیم که محیط دانشجوئى، محیط تصمیم‏گیرىِ براى اقدام باشد؛ این نه به نفع دانشجوست، نه به نفع آن اقدام.





رهبر معظم انقلاب (دیدار با اعضاء بسیج دانشجوئی 31/2/86)

"البته جوانها حواسشان باشد، من هیچ توصیه نمى‏کنم که شما اولِ درس خواندن بروید و عضو عالى فلان اداره - مشاور وزیر یا غیر آن - بشوید؛ نه، این طور چیزها را اصلاً من قبول ندارم؛"





حال این سوال را از دوستان خوبم در حوزه مشاورین جوان می پرسم ؛ آیا مشاورین جوان از جوان مطالبه گر و حق طلب جوانی محافظه کار و منفعت طلب نخواهد ساخت ؟ وآیا از جوانی که دولت و مجموعه کشور را باید نقد عالمانه و منصفانه کند یک توجیه گر صرف نخواهد ساخت ؟ و براستی آیا مشاورین باید افراد با تجربه باشند یا جوان ؟
۲۶ مهر ۸۷ ، ۱۵:۴۰ مصطفی نمازیان
بنام خدا. شکست افراطیون در به آشوب کشاندن برنامه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز
۲۸ مهر ۸۷ ، ۲۲:۲۰ ریحانه ذوالفقاری
سلام
ممنون توضیح جامعی بود
موفق باشید
۳۰ مهر ۸۷ ، ۱۳:۱۳ عابر پیاده متعجب
سلام . در صفحه مربوط به نویسنده یک نشریه بظاهر طنز سیاسی که در شماره اخیرش به علامه مصباح یزدی هم توهین کرده است نام و آدرس وبلاگ شما بعنوان حامی آن درج شده است ، من دلیلی برای باور کردن آن ندیدم . بهتر است خودتان ببینید. http://madreseyema.blogfa.com/post-205.aspx بنظر شما چکار باید کرد؟
آقا!
ببخشید، شما کجا مشغولید؟
می تونید تو شبکه ایران با همکاری کنید؟!!!
مرد حسابی آخه وبلاگ رو که اینقدر طولانی نمی نویسن!!
یاعلی
این مالیات یکی از بهترین نوعهای مالیات در دنیا به شمار می رود حال اگر تعدادی اراذل اجیر شده جلوی آن را بگیرند...
سلام
با مطلب ‹‹ خاتمی اینجا، خاتمی اونجا ، خاتمی هیچ جا! ›› (طنز تصویری) به روزم.
۱۹ آبان ۸۷ ، ۰۱:۲۴ دوستدار حاج منصورارضی
(السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا)
بشنواز موسی کاظم ع این روایت را که گفت زائر قــبر رضا ع در عــرش مهمان خداست

هوای دلم صبح گاه پراز عطر یاس در صحن های پر زلاله عباسی وعطر عباسی ع میطلبد

همان آسمانی که که تار پود دل را گوهرشادی میکند آن میخانه کوثری که سقاخانه نماکرده
۱۹ آبان ۸۷ ، ۱۵:۲۸ بابک رشیدی
سلام
شاید بتوان 14 آبان را از منظر دیگری روز پیروزی اصولگرایی دانست که بیداری عدل علوی را یادآوری می کرد ولی در این بین نباید از ماهی گیری برخی نشریات و سایت های خبری از این آب گل آلود به راحتی بگذریم . نشریات و سایت هایی که اصالتاً با این هدف به وجود آمده اند تا با انتقادات غیر منصفانه ، تهمت زنی های دروغ ، توهین ها و حتی تمسخر به تخریب دولت خدمتگزار بپردازند .

و

مردی که این روزها همچون گذشته ، در مقابل تهمت ها ، بی عدالتی ها ، بی انصافی ها و سوء نیت ها سکوت نمی کند و با کلامی محکم و بیدار کننده یاد آور می شود :

" این دستاوردهای نظام اسلامی ، به راحتی محقق نشده است که عده ای بخواهند به دلیل اغراض شخصی و دشمنی با دولت ، در اصل نظام خدشه وارد کنند."

یا علی
میشه تحلیل منو از حضور اوباما بخونین؟
میخوام نظر شما رو بدونم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی