روزنامه دولت 6 ماه توقیف میشود، روزنامه شهرداری یکروزه رفع توقیف
روزنامه همشهری ارگان شهرداری تهران در حالی تنها پس از گذشت کمتر از 24 ساعت از رأی هیئت نظارت بر مطبوعات توسط قوه قضائیه رفع توقیف شده و از امروز فعالیت خود را از سر گرفت که مقایسه میان توقیف 6 ماهه روزنامه ایران در سال 85 و رفع توقیف یکروزه از روزنامه همشهری، نشانه مظلومیت رسانهای دولت نهم است.
به گزارش رجانیوز، روزنامه ایران سال 85 بهدلیل انتشار یک کاریکاتور ابهامبرانگیز در ضمیمه خود توقیف و با اعتراض جمعی از آذری زبانان مواجه شد. توقیف روزنامه ایران حدود 6 ماه ادامه یافت و نهایتاً نیز ضمیمه منتشر کننده این خبر (ایران جمعه) از ادامه فعالیت بازماند.
اما در طول این مدت 6 ماهه، کمترین حجم ممکن جوسازی از سوی مقامات دولتی در خصوص توقیف ارگان رسانهای دولت انجام شد. این در حالی بود که در این مقطع که تنها چند ماه از آغاز بهکار دولت نهم میگذشت، از حیث فشارهای رسانهای دولت در مضیقه شدیدی قرار داشت.
در مقابل روزنامه همشهری بهدلیل انتشار عکس و تبلیغ معبد لوتوس فرقه ضاله بهاییت در هند در صفحه اول روز یکشنبه خود، در جلسه هیئت نظارت بر مطبوعات روز دوشنبه حکم توقیف موقت گرفت.
اگرچه مدیران این روزنامه در ابتدا کوشیدند خبر توقیف را انکار و همزمان با لابیهای پشت پرده، اجرای مصوبه هیئت نظارت بر مطبوعات را متوقف کنند اما نهایتاً با اعلام رسمی دبیرخانه هیئت نظارت مشخص شد همشهری روز سهشنبه حق انتشار ندارد.
بلافاصله پس از انتشار این خبر، حجم انبوهی از جوسازیها علیه مصوبه هیئت نظارت بر مطبوعات آغاز شد و حتی یک فعال سیاسی در ادعای نادرستی گفت این آگهی پیش از این در روزنامه ایران نیز درج شده بود.
به هر حال، رایزنیها و اظهارنظرهای رسانهای افراد و جریانهای نزدیک به شهرداری تهران سرانجام نتیجه داد و این روزنامه عصر روز سهشنبه رفع توقیف شد تا اگر روزنامه دولت بهدلیل اهانت غیرمصرح به آذری زبانها 6 ماه در توقیف ماند، روزنامه شهرداری تهران علیرغم توهین به میلیونها مسلمان ایرانی، یک روزه رفع توقیف شده باشد.
اما همزمان با این رفع توقیف، یک خبر دیگر نیز بر روی خروجی رسانهها قرار گرفت که بر مبنای آن،هفته نامه"ایران جوان" که 9 سال پیش بهدلیل تخلف مدیران وقت آن، توقیف شده بود، پس از گذشت این مدت زمان طولانی، از سوی قاضی شبعه 1083 لغو امتیاز شد.
اگرچه رفع توقیف از روزنامه همشهری که مخاطبان زیادی دارد و تعداد زیادی از همکاران رسانهای نیز در آن مشغول به فعالیت هستند، میتواند خبر خوشی برای اهالی رسانه باشد اما آنچه که ناخوشایند است، برخوردهای دوگانه با رسانهها و تداوم مظلومیت رسانهای دولت است.